Reduceri!

YOGA pentru femei…

Anul lansării: 2014
Pagini: 336
ISBN: 978-973-88634-7-7

În cazul în care ești plină de curiozitate, această carte este un minighid ce te invită să practici exercițiile milenare ale sistemului Hața Yoga și te îndrumă să realizezi aceasta cu măsură, dar și cu o necesară disciplină, pentru a descoperi în felul acesta o mulțime de rezultate benefice care te vor uimi. Dacă vei pune în aplicare într-un mod atent, lucid și perseverent modalitățile simple care sunt prezentate aici, vei resimți la scurt timp după aceea efectele benefice ce nu vor întârzia să apară.

 

22,00 lei

Wishlist
Wishlist

Autor

Aida Călin

Aida Călin

În cazul în care ești plină de curiozitate, această carte este un minighid ce te invită să practici exercițiile milenare ale sistemului Hatha Yoga și te îndrumă să realizezi aceasta cu măsură, dar și cu o necesară disciplină, pentru a descoperi în felul acesta o mulțime de rezultate benefice care te vor uimi. Dacă vei pune în aplicare într-un mod atent, lucid și perseverent modalitățile simple care sunt prezentate aici, vei resimți la scurt timp după aceea efectele benefice ce nu vor întârzia să apară.

Practica sistemului Hata Yoga îți transformă radical punctul de vedere asupra lumii și îți revelează aspectele tainice ale realității. Îți dezvăluie o nouă cale spirituală ce le poate ajuta pe femei să se descopere și să se cunoască, spre a-și înțelege menirea și spre a se armoniza pe multiplele planuri ale ființei.

Cuprins

Prefața ………………………………….3
Capitolul 1 – Cine ești Tu?………………….7
Capitolul 2 – Cele șapte lumi interioare, chakrele ………………………..19
Capitolul 3 – Posturile trupești pentru zile fericite ………………………25
Capitolul 4 – Să învățăm să respirăm armonios …………………………..94
Capitolul 5 – Meditația – pacea profundă care te pătrunde și te cuprinde ……………….108
Capitolul 6 – Timpul ființei tale și ritmurile tale lunare ……………..130
Capitolul 7 – Descoperă în mod gradat toate chipurile fermecătoare ale ființei tale …………147
Capitolul 8 – O sănătate deplină, înfloritoare ……………178
Capitolul 9 – Sexualitatea ce este întotdeauna bazată pe iubire reciprocă a unei yoghine …………199
Capitolul 10 – Continența sexuală bazată pe iubire reciprocă – revoluția amoroasă a fericirii oceanice în cuplu ………217
Capitolul 11 – Efectele multiple, uimitoare ale continenței sexuale bazate pe iubire reciprocă ………..240
Capitolul 12 – Primii pași spre a deveni și a rămâne un cuplu spiritual …………………………250
Capitolul 13 – Concluzii ……………………………………………….265
Anexa 1 – Hața yoga ca terapie. Sinteza efectelor benefice ale posturilor yoga pe afecțiuni…………..273
Anexa 2 – Hatha yoga ca terapie. Sinteza efectelor benefice ale posturilor yoga pe zone ale trupului ………286
Glosar …………………………….288
Bibliografie ……………………….333

Răsfoiește

pag 101
Exercițiu: respirația faringelui
La fel ca atunci când faci curățenie, și în acest caz trebuie să începi prin a deschide larg fereastra, pentru a schimba aerul. Dar asta nu e totul.Trebuie să îndepărtăm praful și orice impurități din nări și din toate colțișoarele de la nivelul faringelor. Realizați astfel o curățenie: o inspirație profundă pe nas, o secundă de retenție pentru a bloca esofagul și apoi o singură expirație scurtă și fermă pe nas însoțită de o contracție a abdomenului.Faceți acest exercițiu de patru ori, unul după altul, în primele dimineți; de șase ori după o săptămână. Are ca efect flexibilizarea faringelor, datorită presiunii crescute care întinde mucoasele.Sunt trei modalități prin care putem verifica dacă purificarea a fost reușită. Când aerul este încărcat (toxic), mucozitățile de la nivelul sinusurilor se coagulează în filamente compacte elastice, a căror extremitate rămâne fixată în orificiul canalului. Expulzarea acestora va da o senzație de ușurare profundă, deoarece sinusurile sunt astfel aerisite. În același timp, trompele lui Eustachio se deschid. Presiunea aerului se egalizează de o parte și de alta a timpanelor. După o ușoară pocnitură, sunetele auzite devin mai clare, iar timbrul lor se schimbă. În final, această purificare are efect pozitiv și asupra corzilor vocale, iar vocea își recapătă tonalitatea obișnuită.

Exercițiu: respirația alternativă

În cazul în care ai răcit, este recomandat și un al treilea exercițiu – respirația alternativă care curăță în mod distinct fosele nazale.Așază-te, inspiră profund și astupă-ți nările cu degetul mare și arătător. Eliberează doar nara dreaptă; expiră cât poți de puternic pentru a face să se audă aerul care iese. Rămâi în retenție pe vid o secundă și apoi inspiră profund pe aceeași nară dreaptă. Acoper-o, așteaptă o secundă, eliberează nara stângă și expiră. O secundă de retenție și vei inspira pe aceeași nară stângă. Acoper-o, deschide-ți nara dreaptă și reîncepe la fel cum am precizat mai sus.Iată scopul esențial al acestui exercițiu: mucoasele faringelui prezintă cili; cele nazale prezintă pilozitate. Respirația alternativă periază acești cili și perișori înainte și înapoi, într-o mișcare continuă pe aceeași nară, ca și cum ți-ai scutura de praf gulerul de blană. Acest exercițiu este util mai ales pentru partea superioară din interiorul nasului, unde se află miliardele de celule nervoase care trimit semnalele olfactive.

eBook

În curând