Cartea despre femei 
 Cartea despre femei
 
Preț: 30.00 Lei
Stoc:  stoc
Autor:  Osho

Editura:  Mix
Anul lansării:  2002
Format: 
Pagini:  288
ISBN:  973-85646-0-3

Rating

Dă un Rating

Universul feminin este oglindit cu fidelitate de Osho, spiritul lui mereu treaz reușind să surprindă atât ceea ce poate înălța  o femeie cât și ceea ce o poate doborî.

Cuprins
Nota editorului ... 7
Introducere ... 9
Textele din seria despre femei ... 10

Capitolul 1
Femeia ... 11

Capitolul 2
Povestea lui ... 23

Capitolul 3
Eliberarea femeii ... 37

Capitolul 4
Sexualitatea ... 50

Capitolul 5
Căsnicia ... 73

Capitolul 6
Iubirea ... 93

Capitolul 7
Relația de cuplu ... 111

Capitolul 8
Maternitatea ... 134

Capitolul 9
Despre familie si despre controlul nașterilor ... 150

Capitolul 10
Creativitatea ... 176

Capitolul 11
Corpul ... 193

Capitolul 12
Mintea ... 230

Capitolul 13
Meditația ... 263

pag. 16

Ea nu se îndrăgostește de trupul frumos și musculos al unui bărbat, ci de carisma sa, de acel ceva indefinibil, dar atât de atrăgător, de misterul care poate fi explorat. Ea își dorește ca bărbatul ei să nu fie un simplu bărbat, ci o adevărată aventură a descoperirii conștiinței.

Bărbații sunt foarte slabi în ceea ce privește sexualitatea; ei nu pot avea decât un singur orgasm. Femeile le sunt infinit superioare din acest punct de vedere, putând avea orgasme multiple. Această chestiune a provocat dintotdeauna mari necazuri cuplurilor. Orgasmul bărbatului este local, limitat la organele sale genitale. Orgasmul femeii este total și nu este limitat numai la organele sexuale. Întregul corp al femeii este sexual, lucru care îi permite să trăiască minunate experiențe orgasmice, de mii de ori mai mari, mai profunde, mai satisfăcătoare decât orgasmul bărbatului.

Tragedia constă însă în faptul că trupul ei trebuie mai întâi trezit, iar bărbatul nu este deloc interesat de acest lucru. El s-a folosit întotdeauna de trupul femeii ca de un instrument sexual, pentru a-și elibera propriile tensiuni sexuale. Câteva secunde îi sunt suficiente pentru acest lucru. În clipa când el a terminat, femeia nici măcar nu a început. Când a terminat de făcut dragoste, bărbatul se întoarce pe partea cealaltă și adoarme. Actul sexual îl ajută să doarmă mai bine, mai relaxat, căci toate tensiunile sale au fost eliberate în urma actului sexual. Toate femeile din lume au plâns și s-au lamentat văzând această atitudine. Ele nici măcar nu au început, nu au trăit nimic deosebit, ci au fost folosite ca un obiect, ca un instrument, lucru îngrozitor pentru oricine. Femeia nu îl poate ierta pe bărbat pentru faptul că se folosește de ea în acest fel.

 

Evenimente

© 2017 Editura Venusiana. All rights reserved | Realizat de Webdesign