Iubitul tantric

Anul lansării:  2020 – ediția a doua
Pagini:  192
ISBN:  978-606-93793-2-5

„…Acest text tratează calea erosului masculin din punct de vedere tantric, adică dintr-o perspectivă ce reunește spiritualitatea și sexualitatea în cadrul unei relații autentice cu o femeie.

Această carte vorbește despre sexualitatea masculină pe calea tantrică și nu despre Tantra în general, despre originile și principiile ei și nici despre exercițiile tantrice ce pot fi practicate singur sau în cuplul polar bărbat-femeie.

45,00 lei

Wishlist
Wishlist

Autor

Jacques Ferber

Jacques Ferber

„…Acest text tratează calea erosului masculin din punct de vedere tantric, adică dintr-o perspectivă ce reunește spiritualitatea și sexualitatea în cadrul unei relații autentice cu o femeie.

Această carte vorbește despre sexualitatea masculină pe calea tantrică și nu despre Tantra în general, despre originile și principiile ei și nici despre exercițiile tantrice ce pot fi practicate singur sau în cuplul polar bărbat-femeie.

Totuși, această carte este tantrică în felul său, în sensul că ia în considerare experiența, senzualitatea – în toate dimensiunile sale, și relația de cuplu ca fiind căi privilegiate de acces la divin.

Problema abordată aici este simplă: ce se petrece în interiorul bărbatului, în sufletul, inima și trupul său atunci când se află în relație cu o femeie și cum anume poate surmonta dificultățile, cum își poate deschide inima și sufletul pentru a atinge un înalt grad de plăcere, și uniunea extatică.

lucrare a fost de asemenea scrisă pornind de la experiența personală: tot ceea ce este scris am trăit și simțit în ființa mea, chiar dacă unele senzații nu au durat totdeauna foarte mult, am avut viziunea lor, chiar dacă doar trecătoare. ”

Cuprins

Prefață ………………………………………………………………………. 5

Introducere ………………………………………………………..………… 7

Capitolul 1 – De la actul amoros obișnuit la extaz …..…..……. 14

Capitolul 2 – Înapoi la viață ………………………………..………….. 34

Capitolul 3 – De la frustrare, la ascultarea femeii și a vieții … 54

Capitolul 4 – Transformarea energiei: de la deschidere la extaz … 75

Capitolul 5 – Orgasmul și ejacularea………………………………….. 109

Capitolul 6 – Riscuri și piedici ………………………….………………. 134

Capitolul 7 – Însoțește femeia în grădina ei………..……………… 165

Glosar ………………………………………………………….………………. 174

Bibliografie …………………………………………………..………………. 185

Răsfoiește

CAPITOLUL 1

 

2. Bărbatul yin, bărbatul yang

 

„Schematic, din punct de vedere relațional și amoros, bărbații pot fi clasificați în funcție de raportul lor yang/yin sau raportul masculin/feminin sau, cum afirma Paule Salomon, în funcție de caracteristicile lor solare/lunare. Această împărțire în „bărbat yang”/„bărbat yin” (sau bărbat solar/ bărbat lunar) nu este absolută, ci relativă: există bărbați mai expansivi și strălucitori și bărbați mai receptivi și orientați spre introspecție. Cu toate acestea, opoziția între bărbatul yang și bărbatul yin permite o mai bună înțelegere de ansamblu a procesului de dezvoltare individuală. Nu trebuie înțeleasă ca pe o etichetă ce este pusă cuiva (întrucât această polaritate poate evolua în timp), ci mai degrabă ca un punct de pornire ce permite o înțelegere mai bună a căii pe care fiecare trebuie să o parcurgă. Yang‑ul și yin‑ul nu trebuie privite ca simple valori pe o scară de valori: mai puțin yang nu vrea să însemne mai mult yin. Trebuie privite mai degrabă ca două dimensiuni complementare:

• yang‑ul reprezintă dimensiunea forței, a curajului, încrederii în sine, hotărârii, puterii de decizie, acțiunii, rațiunii și rigorii;

• yin‑ul caracterizează dimensiunea receptivității, relației, interiorizării, emoției, intuiției și a abandonului”

 

CAPITOLUL 4 […]

2. Continența sexuală

Practica tantrică presupune în continuare transformarea în extaz a tuturor energiilor vieții și în principal a potențialului sexual ce este legat de dorință. Acestea nu sunt practici magice și nici tehnici revelate de fachiri: tehnicile sunt ușoare, dar presupun o anume stare de spirit, uneori dificil de înțeles de către un bărbat. La început, ceva lovește parcă simțul masculin comun deoarece fiecare trebuie să se pună într‑o stare de spirit de receptivitate față de femeie, precum și față de propriile sale senzații, fără a încerca să înțeleagă, fără a avea ca obiective precise obținerea unui anume efect la el sau la iubita lui. Cu alte cuvinte, dificultatea principală pentru un bărbat este de a trece de la a face la a fi, de la obiectiv la abandon (și aici ne referim la a renunța într‑un mod conștient la prejudecățile și gândurile noastre), rămânând în același timp prezent și deschis. Pentru a fi în această stare de abandon, este necesar, așa cum am văzut, ca yang‑ul să lase un pic de loc yin‑ului, trebuie ca partea feminină a bărbatului să fie prezentă și în uniune cu partea masculină.

Uniunea masculinului și a femininului trebuie să aibă loc la fel de bine atât între cei doi iubiți tantrici de sex opus, cât și în interiorul fiecăruia dintre ei. Or, inițial, excitarea sexuală împinge bărbatul în aspectul său yang: el dorește să aibă, să „ia pe sus” femeia ce se află în fața lui. Vrea să o guste ca pe un fruct delicios și să o penetreze. Toate aceste dorințe de ordin instinctual sunt de fapt normale deoarece sunt legate de forța bărbatului. Dar, lăsate în voia lor, au tendința să facă bărbatul să se mențină la nivelul primelor 3 chakra‑e, și să‑și focalizeze întreaga dorință în mod exclusiv la nivelul organelor sexuale. Dorința e prezentă, acută dar fără o transformare a ei în forme superioare de energie nu ne va conduce niciodată la extaz. Este necesar ca dorința să fie transformată și canalizată ulterior către nivele superioare ale ființei, pentru ca bărbatul să poată accede la nivelul cosmic al unui spațiu sacru care îi va permite atunci să intre cu adevărat în relație directă cu iubita sa și cu propriul său aspect yin. […]

Pentru bărbatul care nu a realizat încă uniunea între yang și yin în interiorul său, cele două circuite par a fi disociate, fără niciun fel de legătură între ele. Întreaga sexualitate este concentrată la nivelul câtorva zone erogene, iar restul trupului nu participă la sărbătoare. Mângâierile, în timpul unui masaj spre exemplu, sunt resimțite ca fiind agreabile, relaxante, calme, dar nu sunt atât de mult legate de eros.

O analogie un pic „tehnică”, pe care o găsesc destul de grăitoare, este cea a unui sistem de încălzire al unei case constituit dintr-o centrală, țevi și calorifere. Partea yang, adică zonele erogene (vederea și mâinile), corespunde centralei unde apa este încălzită de foc și apoi este împinsă cu presiune în sistem: de aici vine energia, căldura, aici se află sursa forței. Circuitul yin corespunde caloriferelor care iradiază și difuzează căldura în întreaga casă. Legătura dintre Yang și Yin este reprezentată de țevile care  unesc centrala și caloriferele. Astfel extazul erotic trăit ca experiență profundă și totală a ființei este posibil atunci când întregul circuit este păstrat funcțional, când energia circulă fierbinte în întregul trup. Datorită acestui fapt, dacă facem să funcționeze doar centrala, ea ridică rapid temperatura, dar aceasta rămâne stocată doar la nivelul ei.

Există riscul supraîncălzirii și exploziei (ejacularea), iar restul trupului nu profită de excitație. Există bineînțeles eliberarea bruscă a acelei presiuni imense care poate apărea ca și plăcere, dar una atât de scurtă și care se limitează doar la descărcarea orgastică. Astfel plăcerea nu a fost difuzată la nivelul  trupului ș în analogia noastră căldura nu ajuns la calorifere și nu a permis încălzirea plăcută și necesară a casei. Din punct de vedere energetic este total ineficient și chiar distructiv, iar plăcerea profundă, extazul devin  astfel imposibile.

Realizăm cu o profundă uimire, mai ales atunci când am făcut dragoste de zeci de ani într‑un mod obișnuit, că de fapt, ne‑am servit de o parte foarte mică a posibilităților noastre extatice, de potențialul imens pe care plăcerea îl ascunde. Este ca și cum am trăi într‑o peșteră în care credem că focul pe care îl întreținem cu mari sacrificii este singura sursă de lumină și căldură care există. Ani de zile putem să ne încălzim de la acest mic foc de lemne, însă la un moment dat putem face o torță după care plecăm să explorăm împrejurimile peșterii. După multe astfel de cercetări vedem o luminiță albă în depărtare. Ne îndreptăm plini de curiozitate spre ea.  Adevărata lumină a soarelui, cel care încălzește și luminează totul, dând astfel viață tuturor ființelor vii care există pe întreaga planetă, ne așteaptă. Bine ați venit la ieșirea din peșteră: vestea cea bună este că extazul care pleacă de la dorințe poate fi trăit complet, acest extaz care înzecește plăcerea conectând centrala cu caloriferele, adică legând circuitul yang cu trupul yin, și deci unificând senzualitatea masculină și feminină care se află în noi.

Pentru bărbat, și în special pentru cel yang, acest drum este destul de dificil deoarece, pe de o parte trebuie să suspende ejacularea, iar pe de altă parte trebuie să depășească un anumit număr de temeri și mai ales de preconcepții despre ceea ce este un bărbat și ce anume trebuie să facă el în relația cu femeia.

Este de asemenea necesar pentru femeie să depășească statutul de femeie obișnuită, rol ce îi este atribuit cu ușurință de către bărbat, dacă nu poate ajunge la satisfacerea dorinței sale, ca și cum femeia ar trebui în mod necesar să răspundă dorinței odată ce aceasta este trezită în bărbat. Dar cum se unifică aceste două circuite? Este ceea ce vom dezbate acum descriind tehnicile despre natura mângâierilor, respirației și conexiunea cu iubitul/iubita.

eBook

În curând