Femeia lui Dumnezeu

Anul lansării: 2012
Pagini: 224
ISBN: 978-973-88634-6-4

Femeia Lui Dumnezeu este o carte de pionierat. Pentru că abordează o temă destul de rară în publicațiile moderne – aceea a femeii spirituale.

Pornind de la ideea că femeia este în sine o expresie a Eternului Feminin, a Mamei Divine, rândurile acestei cărți abordează atât conceptele filozofice care motivează necesitatea trezirii spirituale a femeii, cât ăi metode practice, concrete în vederea unei revoluții interioare pentru acele femei care îăi pot deschide deschide mintea ăi sufletul către o astfel de perspectivă.

 

25,00 lei

În stoc

Wishlist
Wishlist

Autor

Diksha Devi

Diksha Devi

Femeia Lui Dumnezeu este o carte de pionierat. Pentru că abordează o temă destul de rară în publicațiile moderne – aceea a femeii spirituale.

Pornind de la ideea că femeia este în sine o expresie a Eternului Feminin, a Mamei Divine, rândurile acestei cărți abordează atât conceptele filozofice care motivează necesitatea trezirii spirituale a femeii, cât și metode practice, concrete în vederea unei revoluții interioare pentru acele femei care își pot deschide mintea și sufletul către o astfel de perspectivă.

Ideea centrală a cărții este că femeia are ca primă necesitate descoperirea adevăratul ei centru. Care este și rămâne pentru totdeauna Tatăl Ceresc, Dumnezeu. Asumarea conștientă a identității ei feminine reale este aceea de expresie a Mamei Divine.

Cititoarele vor regăsi și scurte biografii ale unor modele spirituale feminine: femei care au ales să-și trăiască viața într-o completă devoțiune față de Divinitate: Ma Ananda Moyi, Mira Bai, Saradha Devi, Amma, etc.

Această carte este un început de drum și o invitație pentru orice femeie care dorește să deschidă în viața ei o fereastră către o altă dimensiune – cea a relației ei cu Dumnezeu.

Cuprins

.

Răsfoiește

pag.10

Credem nestrămutat în viață

Femeia spirituală renunță la nevoia de control asupra a tot și a toate. Astfel descoperă vidul beatific, cel în care propria sa viața își are sursa, cel care se află deopotrivă înlăuntrul său și în întreaga Fire. Această profundă experiență a libertății o descătușează la cel mai adânc nivel și de aceea ea poate cu ușurință apoi să se dezvăluie în toată puritatea, verticalitatea sa, detașată, independentă întru spirit.

Libere de obiceiul victimizării

Femeia spirituală recunoaște că este co-autor al istoriei pe această planetă, nu o victimă a epocilor. Își asumă întreaga responsabilitate pentru propriile înțelegeri, pentru alegerile sale trecute și actuale.
Fără vinovăție, acest sentiment de responsabilitate îi dă certitudinea că are puterea gigantică de a-și crea prezentul și de a sădi semințele de aur ale unui viitor îndumnezeit.

Suntem emoțional-raționale

În pofida faptului că emoțiile noastre pot fi adesea intense sau pe punctul de a ne copleși, ne îndreptăm cu toată energia și atenția spre obiectivitate. Înțelegem că avem puterea de a alege dacă ne lăsăm pradă stărilor joase sau le alchimizăm perseverent. Ne folosim această alegere din ce în ce mai mult, din ce în ce mai rodnic. Nu ne mai lăsăm prinse în capcana fricilor și a dorințelor. Ne maturizăm emoțional pentru a ne reunifica interior și a putea face saltul spre maturitatea spirituală.

Pe propriile picioare, fără de șovăire

Nu ne mai adaptăm temătoare răspunsurile și acțiunile după imaginea altora despre noi, după judecățile lor, nu ne mai înclinăm după cum bate vântul. Cultivăm o autonomie reală, întemeiată pe discernământul spiritual și pe aspirația către detașare și elevare a conștiinței.

Nu ne mai atrag jocurile de tip manipulator în relații, ne însetăm în schimb după simplitate, franchețe și claritate în contactul nostru cu ceilalți.

Renunțăm să folosim sexualitatea pentru a seduce

Înțelegem când avem tendința să ne identificăm cu puterea uriașă a sexualității noastre. Privim cu luciditate impulsul de a ne folosi farmecul erotic pentru a subjuga sau a cuceri, în loc să comunicăm, să cunoaștem, să iubim, să ne dăruim.

Aspirând să renunțăm la această identificare, ne explorăm erotismul de pe un nivel mai înalt, sacralizându-l, regăsind în expansiunea simțurilor și în intensitatea lor cea îmbogățită o materializare a dorinței de contopire și reunificare a sufletului.

Pe de altă parte relația erotică nu mai este cel mai important criteriu al valorii noastre ca femeie. Cuplul se deschide spre dimensiuni mistice și putem clădi  împreună cu iubitul comuniunea spirituală. Pe măsură ce ne transformăm profund atitudinea față de propria sexualitate descoperim și cu ceilalți oameni o profunzime a intimității care nu este deloc în legătură cu erotismul.

eBook

In curând