BUCĂTĂRIA ANGELICĂ 
BUCĂTĂRIA ANGELICĂ
 
Preț: 35.00 Lei
Stoc:  stoc
Autor:  Cherie Sonia

Editura:  Pronia
Anul lansării:  2013
Format: 
Pagini:  230
ISBN:  978-606-93245-6-1

Rating

Dă un Rating

Bucătăria angelică este un ghid de inspiraţie divină pentru prepararea unor alimente delicioase şi hrănitoare, unic în felul său, şi care foloseşte doar resurse din regatul vegetal. De la aperitive la deserturi, de la obţinerea germenilor necesari pentru prepararea unor "brânzeturi" de casă din nuci şi seminţe, această carte de reţete de inspiraţie divină vă aduce o abundenţă de alimente ispititoare şi tentante. Cartea conţine o mare varietate de reţete gătite sau ne-gătite (preparate fără foc), cu conţinut redus în grăsimi şi cu combinaţii de condimente internaţionale, cu mâncăruri ce trezesc curiozitatea, având chiar şi o secţiune cu detalii practice de tip "cum să", referitoare la grădinăritul de bucătărie. Veţi afla că Bucătăria angelică este totodată o carte de bucate iluminatoare, cu o grafică originală şi rugăciuni de comuniune angelică, care vă încurajează să onoraţi sacralitatea hranei prin aducerea iubirii şi atenţiei în actul preparării hranei.

Hrana, la fel ca toată materia, este energie vibraţională. Când o consumăm, vibraţia hranei se transferă în noi ca forţă vitală a vieţii. De aceea, cu cât hrana este mai proaspătă şi mai vie, cu atât primim mai multă forţă a vieţii. Majoritatea dintre noi nu putem vedea cu ochiul liber această forţă a vieţii, dar ea poate fi măsurată prin tehnica fotografierii Kirlian. Această formă remarcabilă de electro-fotografie captează câmpul energetic din jurul lucrurilor vii, iar studii dublu-orb au dovedit că prin conştientizarea acestei forţe a vieţii se întăreşte şi amplifică şi mai mult această energie subtilă. Când voluntarii din experimentele ştiinţifice şi-au direcţionat energia lor vindecătoare în apă şi apoi această apă a fost pusă la plante, acele plante au răspuns crescând mai repede şi mai mari, devenind totodată mai rezistente la boală! Putem face acelaşi lucru cu alimentele noastre prin direcţionarea energiei iubirii în ele în timp ce pregătim mâncărurile.

Noi rareori ne gândim să onorăm alimentele pe care le gătim sau să fim recunoscători faţă de energia nutritivă pe care ne-o oferă. Ne dorim alimente care să aibă un gust bun şi care să nu ne ia mult timp pentru a le prepara sau mânca. De aceea suntem avertizaţi că ceea ce introducem în corpurile noastre are o influenţă directă asupra sănătăţii noastre şi că putem avea mai multe beneficii mâncând mai multe alimente proaspete pe bază de vegetale. Prin urmare, ceea ce ne trebuie cu adevărat sunt mâncăruri uşor de digerat, care menţin sănătatea, simple şi delicioase, care sunt preparate cu iubire si grijă - nu numai pentru că ele vor fi servite celor pe care îi iubim (inclusiv nouă), ci şi din respect si recunoştinţă pentru hrana însăşi.

Introducere ... vii
Capitolul 1: Răspunsurile îngerului Pământului ... x
Iubirea este răspunsul la orice întrebare! ... 1
Care sunt Divele Dispozitivelor de Bucătărie ... 4
In numele lui Dumnezeu, ce este Agar-agar? ... 5
Capitolul 2: îngerii Grădinăritului Germinează Pretutindeni ... 6
Bucuriile Germinării Nucilor, Seminţelor, Cerealelor şi Leguminoaselor ... 8
Bucuriile Grădinăritului de Bucătărie ... 10
Capitolul 3: îngerii Sunt Cultivaţi ... 12
Capitolul 4: Fructe Generoase ... 34
Capitolul 5: Aperitive Angelice şi Produse Tartinabile Ispititoare ... 52
Capitolul 6: Salate Sacre ... 80
Capitolul 7: Supe Celeste ... 108
Capitolul 8:  Cereale Binevoitoare ... 134
Capitolul 9: Feluri Principale Miraculoase ... 156
Capitolul 10: Deserturi Divine ... 188
Ghid de resurse ... 216
Index ... 218
Institutul Living Light Culinary Arts ... 228

pag. 68-69


Fiind fine şi grase, aceste unturi din nuci sunt uşor de preparat şi nu necesită adaos de ulei. Când le preparaţi voi înşivă, puteţi fi siguri ca sunt proaspete şi mult mai uşor de digerat decât unturile din nuci prăjite.

Unt de Caju
1/2 ceşti
1/2 kilogram nuci caju crude
1. Puneţi nucile caju în robotul de bucătărie. Folosind lama în "S", procesaţi până se obţine un amestec omogen şi vâscos. (Puteţi face operaţiunea şi cu un aparat performant de preparat suc, cum ar fi Champion Juicer, folosind un filtru nou şi omogenizând nucile caju conform instrucţiunilor.)
2. Depozitat în frigider, într-o cutie etanşă, poate fi păstrat până la o lună.

Pastă tartinabilă dulce din Migdale
2 ceşti
2 ceşti migdale crude
2 linguri de zahăr organic brut din trestie de zahăr (Sucanat")
apă purificată
1. Puneţi migdalele în robotul de bucătărie. Folosind lama în "S" sau un aparat de măcinat nuci, măcinaţi până se obţine o pulbere fină.
2. Adăugaţi zahărul din trestie de zahăr şi folosiţi funcţia "puise" pentru a le amesteca. (Dacă folosiţi un aparat de măcinat nuci, amestecaţi manual.)
3. Adăugaţi treptat apa, în mici cantităţi, şi folosiţi funcţia "puise" până când se formează o pastă groasă. (Dacă folosiţi un aparat de măcinat nuci, amestecaţi manual.)
4. Folosiţi pasta tartinabilă rezultată cu Pâine Eseniană din Multicereale (vezi pag. 138), Biscuiţi din Curmale şi Nuci (vezi pag. 142) sau cu piei de fructe (vezi pag. 46, 47).
5. Depozitată în frigider, într-o cutie etanşă, pasta poate fi păstrată până la două săptămâni.

Înger Păzitor, te rog ajută-mă să las trecutul in  urma şi să iert, astfel încât să pot iubi!
Inimile crude ale florilor de anghinare, preparate cu busuioc şi usturoi, fac ca acest pateu să fie unul din preferatele mele! Iar această pastă tartinabilă cu brânză şi verdeaţă, care are o textură densă şi conţinând puţin mărar, este minunată ca umplutură pentru ciuperci, ţelină sau roşii cherry. Dacă doriţi, puteţi înlocui brânza din nuci cu tofu bătut (ca să aibă o consistenţă mai cremoasă).

Pateu de Anghinare
1 1/2 ceşti
4 flori de anghinare întregi proaspete
1 ceaşcă Brânză de Migdale sau Brânză Grasă de Caju (vezi pag. 22, 23)
1 lingură drojdie nutriţională
1/2 linguriţă sare de mare (Celtic' Sea Salt)
1 linguriţă busuioc măcinat sau 1 lingură busuioc proaspăt, tocat
1 căţel mic de usturoi, zdrobit
un pic de nucşoară măcinată şi piper alb
1. îndepărtaţi frunzele exterioare dure de pe florile de anghinare şi păstraţi-le pentru a le utiliza mai târziu.
2. Scobiţi partea "înecăcioasă" tare şi fibroasă şi aruncaţi-o.
3. Tocaţi părţile rămase de anghinare ("inimile") şi puneţi-le în blender. Adăugaţi celelalte ingrediente şi mixaţi până obţineţi un piure.
4. Serviţi cu legume crude şi Crochete din Cereale Germinate (vezi pag. 143). Poate fi păstrat la frigider până la 4 zile.

Pasta tartinabila cu branza şi Verdeaţa
1 1/2 ceşti
3/4 ceaşcă Brânză de Migdale sau Brânză Grasă de Caju (vezi pag. 22, 23)
1/4 ceaşcă seminţe de pin crude, tocate
1/4 ceaşcă ceapă roşie, tocată
1 ceapă verde, tocată
1 lingură miso de culoare deschisă
1/2 lingură drojdie nutriţională
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
1 lingură mărar proaspăt
piper proaspăt măcinat după gust
1. Combinaţi ingredientele şi amestecaţi.
2. Serviţi-o cu Crochete din Cereale Germinate (vezi pag. 143) sau folosiţi-o ca sos pentru legume crude.

Înger Păzitor, te rog ajută-mă să devin o mare sursă de inspiraţie pentru ceilalţi!

 

Evenimente

© 2017 Editura Venusiana. All rights reserved | Realizat de Webdesign