ARTELE TIBETANE ALE IUBIRII 
ARTELE TIBETANE ALE IUBIRII
 
Preț: 32.00 Lei
Stoc:  stoc
Autor:  Gedün Chöpel

Editura:  Atman
Anul lansării:  2013
Format: 
Pagini:  288
ISBN:  978-606-93245-4-7

Rating

Dă un Rating

Această carte prezintă în detalii clare cele 64 de arte ale iubirii, împărțite în opt tehnici erotice - îmbrățișările, sărutările, ciupiturile și zgârieturile, mușcăturile, mișcările înainte și înapoi, zgomotele erotice, inversarea rolurilor și posturile amoroase. Veți găsi aici și o traducere completă și necenzurată a Tratatului despre Pasiune al lui Gedun Chopel, controversatul fost călugăr pe care mulți îl consideră cel mai renumit intelectual al secolul al XX-lea din Tibet. Gedun Chopel a călătorit în India, unde a învățat sanscrita și a studiat Kama Sutra, dar interpretarea artelor iubirii pe care a oferit-o el este mai evocatoare și mai accesibilă decât cea din lucrările indiene. Oferă sfaturi incitante pentru depășirea inhibițiilor, descrie fuziunile erotice în detaliu, lămurește cum poate fi folosită plăcerea erotică pentru elevarea spirituală, dar și cum poate fi amplificată plăcerea erotică feminină.

Pornind de la o așa numită „etică a iubirii", el susține foarte convingător egalitatea femeilor și vorbește despre victimizarea lor prin legile și codurile sociale. în ansamblu, accentul este pus pe extazul sexual ca poartă către experiența spirituală a conștiinței fundamentale. Experiența celestă a minții luminii clare transpare din descrierile inedite ale fuziunilor erotice.

Artele tibetane ale iubirii mai includ și o amplă introducere a Profesorului Jeffrey Hopkins, autor și traducător a peste douăzeci de lucrări despre Budismul Tibetan. Introducerea începe cu o prezentare a vieții fascinante a lui Gedun Chopel. Hopkins extrage apoi materiale semnificative din text pentru a revela majoritatea temelor importante. El descrie în detaliu psihologia Celei mai înalte Tantra Yoga, în care conștiința extazului orgasmic stă la baza realizării naturii finale a realității. Introducerea generoasă, urmată de traducere, fac din această lucrare una foarte accesibilă, captivantă și provocatoare pentru toți cei care sunt curioși să exploreze artele erotice.

Prefață ... 7
Introducere ... 9
1. Gedün Chöpel: Iconoclastul Provocator ... 11
2. Surse pentru Tratatul despre pasiune ... 33
3. Egalitatea femeilor ... 49
4. Cele 64 de arte ale amorului ... 65
5. Plăcerea amoroasă și iluminarea spirituală ... 99
6. Etica iubirii ... 127
7. Amplificarea plăcerii feminine ... 141
8. Scheme de clasificare ... 159
Tratat despre pasiune ... 173
Ediții ale textului ... 174
Prolog ... 175
1. Tipuri de Bărbați și de Femei ... 179
2. Relația pasională ... 187
3. Timpul ... 197
4. Esența ... 201
5. Femeile din diverse locuri ... 209
6. îmbrățișarea ... 215
7. Sărutul ... 219
8. Ciupituri și zgârieturi ... 223
9. Mușcăturile ... 227
10. Căile plăcerii ... 229
11. Jocul cu organul ... 235
12. Mișcarea înainte și înapoi și presarea ... 237
13. Zgomotele erotice ... 247
14. Acțiunile bărbatului realizate de către femeie ... 251
15. Metode de copulație ... 255
16. Acțiunile incerte ... 259
17. Tehnici utile ... 263
18. Concluzii ... 275
Bibliografie ... 283

pag. 58-59
Fiecare reprezintă o rafinare a celui dinainte. După cum spune el:
Esența corpului uman este sângele, iar esența sângelui este fluidul regenerativ. Ușurința trupului, claritatea minții, și așa mai departe, depind în mare măsură de această esență... Åžapte picături din esența alimentelor produce o picătură de sânge din corpul unui om. Dintr-o ceașcă de sânge se produce doar o picătură mică de fluid regenerativ.
Astfel, în acest sistem, fluidul regenerativ nu este ceva produs doar în gonade, ci izvorăște din lichidele prezente peste tot în corp. Este atras din toate părțile corpului, prin acțiunea de încălzire a două persoane care se freacă una de alta și provine de la nivelul organelor genitale:

Este evident că dacă lucrurile cu formă se amestecă și se freacă unele de altele va izvorî esența lor. De exemplu, dacă doi nori se amestecă, un flux de ploaie va cădea pe pământ, și dacă două bețe sunt frecate împreună, va izbucni o limbă de foc. în mod similar, esența laptelui este untul, dar la început rămâne amestecat cu laptele. Cu toate acestea, dacă este turnat într-un vas și este bătut, căldura apare în lapte în etape și esența lui se va separa. în mod similar, esența sângelui este fluidul regenerativ, dar la început acesta este dizolvat în sânge. Cu toate acestea, dacă este bătut ca și untul, de acțiunile bărbatului și femeii, puterea pasiunii crește căldura sângelui iar fluidul regenerativ, la fel ca și untul, va ieși la suprafață.

În știința contemporană internațională, de asemenea, lichidul ejaculat este compus nu doar din spermă, ci și din alte fluide - în principal proteine - așa cum e cazul și cu secrețiile amoroase feminine. Gedun Chopel subliniază importanța acestui fluid de bază, sfătuindu-și cititorii să evite situațiile care ar putea să le compromită puterea:
În cazul în care acest fluid esențial este prejudiciat de diverse boli rele din corp, de sexul cu prostituate și așa mai departe, este sigur că linia familială a acelui bărbat va înceta. Părinții de acest fel nu vor mai da naștere la copii și, chiar dacă o fac, copilul va muri repede. Chiar dacă copilul nu moare, el sau ea va avea probleme fizice. Datorită acestei situații, este necesară atenție față de aceste aspecte.

Este clar că, deși sistemul medical indo-tibetan nu a știut de existența spermei, a avut o teorie a esențelor fizice influențate de forțele mediului exterior și psihologice, în descrierea modului în care fluidul regenerativ se adună în interiorul corpului și este emis, Gedun Chopel avertizează asupra abținerii după o intensă excitare:

Oriunde ne focalizăm mintea, nervii organului de simț corespunzător sunt concentrați asupra emiterii fluidelor interioare. Atunci când un aliment delicios este savurat, saliva curge. Când suntem jenați, sudoarea se scurge din corp. Când orgasmul este produs, fluidele feminine fierb. Când suntem fericiți sau triști, lacrimile izvorăsc din ochi. Prin urmare, atunci când începe să se genereze pasiune sau tristețe etc. în minte, în cazul în care sentimentele sunt oprite, nu există nici un pericol sau impediment și este foarte bine. Cu toate acestea, atunci când sentimente foarte puternice se produc, dacă ele sunt oprite cu strictețe, forța lor va afecta...

 

Evenimente

© 2017 Editura Venusiana. All rights reserved | Realizat de Webdesign